L’enoturisme una bona eina per a la comercialització i la comunicació del celler

Adjunto entrevista que me hicieron en el portal Gastroteca.cat, en la sección: «La Veu del Sector» en el número especial vinculado a enoturismo: Quin moment viu l’enoturisme a Catalunya?
L’enoturisme és una molt bona eina per la comercialització i la comunicació del celler. Cal entendre-ho també com a una activitat amb un important component d’innovació i fonamentada en la transversalitat: fusionar el sector turístic amb el sector enològic.

Cal que el sector sigui conscient d’aquesta oportunitat i pensi, per un costat, en la capacitat de crear negoci si es potencia el coneixement de la marca i la venda directa i, per l’altre, en el desenvolupament turístic del territori si es donen a conèixer les seves peculiaritats. L’enoturisme també genera un valor diferencial del producte que no hem de menysprear. El vi ens parla de la seva terra, de les mans que el treballen, del seu entorn, hem de deixar també que la terra parli del seu vi.

Una clau de l’èxit de l’enoturisme és la cooperació de tots els agents: cellers, restaurants, allotjaments i botigues especialitzades, que han de treballar plegats per crear un destí amb peculiaritats pròpies i atractives pel visitant. És important que els cellers es deixin aconsellar per professionals de l’enoturisme, que es creïn productes turístics al voltant dels recursos enològics, productes atractius, clarament definits, ben segmentats i amb un preu competitiu. Pero sobretot cal que es treballi la comercialització, contactant amb la intermediciació turística, posicionant els productes creats i cercant nous canals de comercialització.
A Vinexus estem especialitzats en projectes de turisme enogastronòmics, us podem ajudar:

  • Desenvolupant projectes de dinamització enoturística del vostre celler. 
  • Dissenyant campanyes de promo-comercialització on line, fàcils i realistes. 
  • Planificant accions especifiques en el mercat exterior en el que vulgueu incidir. 

Treballar plegats és l’èxit de qualsevol projecte actual.

Marketing Turístico, Vinexus Consulting

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Scroll al inicio
Enviar Whatsapp
1
¿Puedo ayudarte en algo?
Hola ¿como puedo ayudarte?